Landgoed de Westerbouwing: een mysterieuze, magische plek


Landgoed de Westerbouwing is de perfecte locatie voor uw bruiloft of evenement. De prachtige omgeving en historische charme zullen uw speciale dag onvergetelijk maken. Het landgoed heeft een verscheidenheid aan evenementenruimtes om uit te kiezen, zodat u de perfecte pasvorm voor uw evenement kunt vinden. En het ervaren personeel helpt u bij het plannen en vlekkeloos uitvoeren van uw evenement. Dus als u op zoek bent naar een werkelijk unieke en gedenkwaardige locatie voor uw bruiloft of evenement, zoek dan niet verder dan Landgoed de Westerbouwing.

Landgoed Westerbouwing was gelegen in de gemeente Renkum op de zuidwestpunt van de Veluwe, op de hellingen van een hoge heuvel tussen Eindhoven en Fort-de-Bois. Het had een prachtig uitzicht op de Nederrijn, de Driel, de Driel Stuw, het Sluizencomplex en het Drielse Veer. Als je naar het oosten keek, waren Arnhem en Elst duidelijk zichtbaar en in het zuiden was Nijmegen te zien. In 1939 was hier restaurant Westbouwing gevestigd.

Na de bevrijding nam de gemeente in 1946 het besluit om een nieuw permanent gebouw te bouwen en in 1951 werd een gerestaureerd café-restaurant met toren en peuterpark gebouwd. De nieuwe bewoners zijn onder meer W. Giebing en Dieter van Kolfschoten. Ook het peuterpark wordt gerenoveerd en de bewegende houten brug is in aanbouw.

In 1760 wordt de Westerbouwing genoemd in archiefstukken genaamd het 'Waldenarchief' en 'een bergschuur'. De overblijfselen zijn nog steeds te vinden aan het begin van de 19e en 20e eeuw in de schuur waar de eigenaren in de 19e eeuw appel- en kersenbomen, wijnstokken en nog veel meer verzamelden. Het moderne hout dat werd gebruikt, was gebaseerd op de oude schuur. De oorspronkelijke structuur werd omstreeks het jaar 1824 omgevormd tot een theekoepel. De moderne structuur heeft in de loop der jaren ook veel veranderingen ondergaan. De eigenaar heeft er tussen 1824 en 1828 een aantal jaren met zijn vrouw gewoond.