Mathew Leckie dvostruko šalje Australiju u osminu finala Svjetskog prvenstva


Australija je iznenadila Dansku - momčad koja je rangirana 28 mjesta iznad Socceroosa na FIFA-inoj svjetskoj ljestvici - i stigla do nokaut faze Svjetskog prvenstva zahvaljujući briljantnom golu Mathewa Leckieja koji je osigurao pobjedu od 1-0. Ovo je vrlo važan cilj za ljude u Australija dres Svjetsko prvenstvo 2022. Bilo je potrebno 60 minuta da Mat Leckie postigne briljantan solo gol, beskrajni sat obrana i neki pozitivni trenuci koji su značili da će Socceroosi morati pobijediti ili sami ispasti. Proveo je najveći dio desetljeća kao najkonzistentnija napadačka prijetnja Socceroosa, a ipak je nedvojbeno poznat jednako po onome što mu je nedostajalo kao i po onome što je pružio.

Napadač je zadržao hladnokrvnost kako bi završio prekrasan protunapad i zaprepastio Dance, probijajući se pored svog braniča da bi nisko i snažno opalio Kaspera Schmeichela na golu Europljana. U tom trenutku njegova je Dresovi svjetsko prvenstvo 2022 jako upadala u oči. “Ponosan sam, iscrpljen, sve stvarno. Teško je sada opisati emocije", rekao je Leckie australskoj televiziji SBS. Bilo je to napeto prvo poluvrijeme bez golova, obilježeno danskom dominacijom u posjedu i nije uspjelo realizirati nijednu priliku u ovoj utakmici skupine D. A ruke su držane na ustima unutar terena sve do posljednjeg zvižduka, dok je Harry Souttar napravio jednu, dvije, tri vitalne intervencije kako bi momčad Grahama Arnolda poslao u osminu finala prvi put od 2006. godine.

Leckie je započeo svaku utakmicu koju je Australija igrala na Svjetskom prvenstvu od 2014., a da nikada nije imao trenutak za sebe. Ovaj put napokon je obukao Australija dres Svjetsko prvenstvo 2022 i postao ključna uloga. Ovaj put je njegov cilj sve promijenio. Obožavatelji su na Twitteru pozdravili Leckiejev nevjerojatan gol, a neki su pozvali da bude okrunjen za Australca godine. Leckie i njegov kapetan, Mat Ryan, izuzev ozljede, oborit će australski rekord za većinu kup utakmica u nokaut susretima. Nosit će istu Dresovi svjetsko prvenstvo 2022 kako bi ispisali povijest reprezentacije. Ali nakon što su svladali Tunis i Dansku, Socceroosi se sada sučeljavaju s Argentinom i Lionelom Messijem u osmini finala.

9 Views