COVID-19:n oireet


COVID-19 on SARS-CoV-2-koronaviruksen aiheuttama harvinainen sairaus. Se on yleisin iäkkäillä ihmisillä, joilla on perussairauksia. Vaikka kuka tahansa voi saada viruksen, iäkkäät ihmiset ovat alttiimpia taudeille. Voit pienentää riskiäsi saada tauti ottamalla rokotteen COVID-19:ää vastaan. Mutta ennen kuin teet sen, varmista, että ymmärrät COVID-19:ään liittyvät riskit.

COVID-19:n oireet alkavat yleensä kahden ja neljäntoista päivän välillä virukselle altistumisesta. Tartunnan saaneet ihmiset ovat yleensä vähemmän tarttuvia kuin terveet ihmiset. Niiden, joilla on perussairaus tai joilla on ollut vakavia sairauksia, tulee kuitenkin mennä lääkäriin, jos he alkavat tuntea oireita. Testi voi auttaa diagnosoimaan taudin ja määrittämään, oletko vaarassa. Jos sinulle ilmaantuu oireita, สล็อตซีซาร์ ota välittömästi yhteyttä lääkäriin.

COVID-19:n oireet ilmaantuvat 2–14 päivää altistumisen jälkeen. Lapset ovat yleensä vähemmän alttiita taudin kehittymiselle. Ne, jotka ovat iäkkäämpiä tai joilla on tiettyjä perussairauksia, ovat alttiimpia vakaville seurauksille. Jos saat oireita COVID-19-altistuksen jälkeen, ota yhteyttä terveydenhuollon tarjoajaasi lisätestausta varten. Terveydenhuollon tarjoaja voi myös ottaa näytteen syljestäsi diagnoosin vahvistamiseksi. Oireiden ilmaantuessa tulee ottaa yhteyttä lääkäriin.

COVID-19:n oireet alkavat ilmaantua 2–14 päivää tartunnan jälkeen. Ne voivat olla lieviä tai vakavia, ja useimmat ihmiset kokevat vain vähäisiä oireita. Tartunta on myös tarttuvampi ikääntyneiden aikuisten ja ihmisten keskuudessa, joilla on perussairauksia. On erittäin tärkeää ottaa yhteyttä terveydenhuollon tarjoajaan, jos epäilet saavasi COVID-19-tartunnan. Jos sinulla on jokin näistä oireista, ota välittömästi yhteyttä terveydenhuollon tarjoajaasi. He tekevät laboratoriotestin ja voivat kerätä sylkinäytteitä diagnoosisi vahvistamiseksi.

COVID-19:n oireet eivät yleensä ole vakavia, mutta voivat kestää 2–14 päivää. Virus aiheuttaa vakavia sairauksia lapsille ja vanhemmille aikuisille, mutta sinun tulee ottaa yhteyttä terveydenhuollon tarjoajaan, jos sinulla on jokin näistä oireista. Jos epäilet, että sinulla on COVID-19, on tärkeää käydä lääkärissä mahdollisimman pian. Jos olet jo altistunut, terveytesi on selvä. Jos olet äskettäin rokotettu, COVID on pieni haitta.

COVID-19-tartunnan oireet eivät välttämättä näy heti. Ne voivat ilmaantua kahdesta 14 päivään taudinpurkauksen jälkeen. Suurin osa ihmisistä, joilla on sairaus, ei kehitä oireita, mutta COVID-19:n oireet eivät ole hengenvaarallisia. Sinun tulee hakeutua lääkärin hoitoon, jos epäilet, että sinulla on COVID-19. Voit saada viruksen tartunnan, jos joudut kosketuksiin tartunnan saaneen henkilön kanssa. Terveydenhuollon tarjoaja tekee laboratoriotestin COVID-19-tartunnan varalta.

6 Views