Antalya Psikolog


Psikoloji insana dair her durumu inceleyen bilim dalıdır. Engin bir deniz demek yanlış olmayacaktır. İçinde barındırdığı konu, yaklaşım ve alanlar oldukça geniştir. Temele insanı alarak insan üzerinden hareket eden bu bilim büyük bir öneme sahiptir. Kişinin yaşamında rahatsız olduğu herhangi bir duruma karşı etkisi bulunur. Konu alanı geniş olduğundan neredeyse her konu için bir değişim ya da farklı bakış açısı geliştirmesi mümkündür. Ankara psikolog çalışanları da bu anlamda birey için çalışmalar gerçekleştirmektedir. Hayat içerisinde karşılaşılan olayları farklı yorumlama kapasitesini bireylere kazandırmaya çalışan psikologlar bu anlamda ruh sağlığı adına büyük önem taşır.

 

Terapi Sürecinin Planlanması

 

Terapi süreci, bireyin getirdiği problem ya da rahatsızlık duyduğu konuyu derinlemesine inceleme imkanı sunan bir yapıdır. Profesyonel bir çalışma sergileyen psikolog sayesinde kişiler istedikleri yaşama erişmeleri mümkündür. Online psikolog çalışanları kliniğimizde ve öncesinde edindiği engin bilgiler, deneyim neticesinde etkililiği yüksek olmaktadır. Genel anlamda terapi süreci:

·         Ön görüşme gerçekleştirilmesi,

·         Anemnez (bireye dair bilgiler) alınması,

·         İlk seans ile birlikte istenen hedeflerin danışan tarafından belirlenmesi,

·         Hedefleri gerçekleştirebilmek ya da olan durumu anlamlandırmak adına eyleme geçilmesi,

·         Gerekli görülen durumlarda psikolog tarafından uygulamalar yapılması,

·         İlerlemenin saptanması,

·         Hedefe ulaşıldığı düşünüldüğünde seansların sonlandırılması olarak ilerlemektedir.

Her danışanın/bireyin kendisini açma, sürece katılma ve istekli olması neticesinde terapi süreçleri farklılık gösterir. Kişiler bu anlamda terapi esnasında psikolog ile iş birliği içerisinde olması gerekir.

 

Yüz Yüze ve Online Terapi Fark Oluşturur mu?

Psikoloji dünyasında terapi süreçleri farklı şekillerde gerçekleştirilebilmektedir. Kimi terapistler istekleri doğrultusunda yüz yüze, online, mesajlaşma, grup terapi yöntemi ile gerçekleştirebilmektedir. Son zamanlarda gelişen online terapi konusunda meraklar da oldukça fazladır. Danışanlar online terapinin etkili olması noktasında tereddüt yaşayabilmektedir. Aslında psikolog kişinin deneyim ve profesyonelliği önemli olandır. Online terapi uygun psikologlar tarafından oluşturulduğunda yüz yüze terapiden farksız olmaktadır. Kişinin beden dili farkına olunabildiği gibi süreklilik sağlamakta mümkündür. Aynı zamanda mümkün olan uygulamalar da gerçekleşebildiğinden bu anlamda online terapinin olumlu yönleri daha da fazlalaşabilmektedir. Mekandan bağımsız gerçekleşmesi, mevcut klinik/psikolog bulamayanlar için önemli bir avantajdır.

 

 

 

Ankara Psikolog Ücretleri

 

Psikolog ücretleri, danışanlar tarafından merak edilen hususlar arasında yer alır. Kişinin alacağı terapi sürecinden etkin bir sonuç alabilmek adına ücretinde bunu karşılaması beklenir. Ankara oyun terapisi ücretleri de bu anlamda hem çevreden hem de internet üzerinden araştırılmaktadır. Kliniğimiz içerisinde hizmet veren psikologlarımız ücretlendirmeler konusunda detaylı çalışmaktadır. Gerekli bilgileri göz önünde bulundurarak fiyatı danışanlara duyurmaktadır. Ankara EMDR Terapisi Ön görüşme sırasında terapi sürecine dair bilgiler verilmektedir. Kliniğimiz çevre koşulları göz önünde bulundurarak konu ve alınan bilgilere göre belirleme yapmaktadır. İncelendiğinde profesyonelliğimizi yansıtan ücretler genele göre oldukça uygundur. Aynı zamanda verilen ücretlerin karşılığı da sonuna kadar verilmektedir.

112 Views