A Bluetooth belltsok kezelse az Android 10-en



Az okostelefonok els napjai ta a Bluetooth az egyik leggyorsabb s legknyelmesebb mdja az okoseszkzkhz, hztartsi gpekhez s egyebekhez val csatlakozsnak. A Bluetooth-belltsok kezelse most. Ismt fontos. Lehet, hogy az vek sorn szmos fejhallgatt vagy hangszrt hasznlt, s meg kell tiszttania a belltsokat. Vagy esetleg valami jhoz szeretne kapcsoldni. Akrhogy is, itt van egy alapvet tmutat a Bluetooth-belltsok hatkony kezelshez Android 10 rendszeren.

Bluetooth-belltsok kezelse Android 10 rendszeren

Mindenekeltt el kell neveznie Bluetooth-eszkzt (telefonjt). Vlaszthatsz valami okosat, vagy egyszeren lerhatod, mint n.

A telefonok kztti adattvitel korai veiben az infravrs rzkelt kellett hasznlni a telefonokban, s a telefonokat egyms kzelben kellett tartani. A Bluetooth azonban megszntette ennek szksgessgt, s mindent vezetk nlkliv tett. Ezt mg ma is hasznljk, de jelentsen cskkent az zenetkld alkalmazsok s az NFC npszersge, ami mg hatkonyabb tette a folyamatot.

Tovbbra is kldhet adatokat a telefonok kztt Bluetooth segtsgvel, s ez segt abban, hogy a tartalmat gy kldje el, ahogy van, anlkl, hogy a mret vagy a minsg cskkenne. Ezt teszik az olyan npszer zenetkld alkalmazsok, mint a WhatsApp, hogy felgyorstsk az tvitelt.

Fjlok tvitele Bluetooth segtsgvel

Elszr gyzdjn meg arrl, hogy telefonja szlelhet. Ez OEM gyrtnknt vltozhat, de ltalban egy kapcsol vagy egy opci Be/Ki formjban.

Keresse meg a prostani kvnt eszkzt, s koppintson r. Mindkett megjelenik a kpernyn a megfelel eszkzn. Fogadja el a krst a Prosts elem megrintsvel.

Innen egyszeren vlassza ki a megosztani kvnt tartalmat. Ide kldhet brmit, amit eredeti minsgben szeretne elkldeni, pldul fnykpeket vagy videkat. A Bluetooth tvitel segt megrizni a mretet. Brmilyen minsg, amit kld.


A fjlok kztti adattvitel mellett a Bluetooth a digitlis hordhat eszkzkhz val csatlakozsra is szolgl. Legyen sz fitneszpntrl, okosrrl, tblagp esetn vezetk nlkli billentyzetrl vagy egerrl, vagy vezetk nlkli zenei kiegsztkrl (fejhallgat, flhallgat, hangszr stb.).

Ahhoz, hogy csatlakozzon hozzjuk, egyszeren ismerje meg, hogyan llthatja prostsi mdba az eszkzt, amg meg nem jelenik a Bluetooth-eszkzlistban (ezt az eszkz hasznlati utastsban vagy kziknyvben kell feltntetni). Amint megjelenik, rintse meg, erstse meg a prostsi krelmet, s kszen ll a hasznlatra.


Egyes Bluetooth-tartozkok esetn megrintheti ket a Bluetooth menben, hogy elrje a specilis belltsokat a be- s kikapcsolshoz. Ebben az esetben ez a Qualcomm aptX audio. Itt ms engedlyeket is bellthat a csatlakoztatott eszkzkhz, ha korltozni vagy engedlyezni szeretn az engedlyeket.

Mg egy alkalmazs nllan kezeli ezeknek a perifriknak a Bluetooth-szinkronizlst, a fenti lpseket kvetve manulisan prosthatja az okosrt a Bluetooth menben.

Nhny alapvet biztonsgi intzkeds, amelyet a Bluetooth segtsgvel gyakorolhat, a kvetkezk:

- Mindig tvoltson el egy eszkzt az tviteli listrl, ha egyszeri tvitelrl van sz. gy az tlap nem lesz tl sok eszkzzel.
- Soha ne prostson olyan eszkzkkel, amelyekben nem bzik. Az tvitel megkezdse eltt mindig gyzdjn meg arrl, hogy a prostsi kd megegyezik a telefon mindkt kpernyjvel.
- Tartsa a Felderthetsg opcit kapcsolva, vagy lltsa Ki rtkre. Ez megakadlyozza, hogy vletlenszer eszkzk csatlakozzanak az n eszkzeihez. Csak akkor kapcsolja be, ha szksge van r. etoppc.com